Predstavljamo vam projekt: STRIP ČITAONICA

imamo stripove

Da, istina je, ovaj projekt želimo pokrenuti iz potpuno sebičnih razloga. Želimo da vi svi postanete kao i mi ovisni o stripu i svim čarima i dražima koje on pruža. Želimo da dođete u našu čitaonicu i slinite nad novim i starim naslovima, svađate se međusobno koji strip junak je veća faca, koji zlikovac je opakiji, tko bolje crta, tko bolje piše... Da jedni drugima preporučujemo stripove i da stvorimo nove ljubitelje ovog divnog oblika pripovijedanja.

Isto tako želja nam je promovirati hrvatsko i inozemno strip izdavaštvo te zbog toga projekt funkcionira u konceptu čitaonice kako bismo vas uvjerili da je posjedovati strip mnogo veči užitak nego ga samo pročitati.

Dobru volju imamo, stripove također imamo i imat ćemo ih i više jer ne možemo se zaustaviti no kako sam naslov kaže: NEMAMO PROSTOR.

Ovim putem željeli bismo apelirati na svakoga tko misli da nam može pomoći da prebrodimo taj majušni nedostatak i ostvarimo ovaj projekt, ostvarimo naš san u kojem svi zajedno uživamo u snovima strip autora.

Hvala.

 

Kako je bilo na 14. Sa(n)jam knjige u Istri

U sklopu 20. Sa(n)jam knjige u Istri dobili smo priliku napraviti probnu verziju Strip čitaonice Mrkli Mrak koja se dokazala kao iznimno uspješan koncept.

Čitaonica je bila privremeno smještena u prostorima Srpskog kulturnog centra u Puli u Maksimijanovoj ulici, a posjećenost i interes za ovu vrstu programa su bili veliki.

U gostima su nam bili, osim naravno ljubitelja stripa i onih koji to žele postati, mnogi autori sa regionalne, a i internacionalne scene. Tako smo razgovore vodili s Aleksom Gajićem, Ninom Bunjevac, Sonjom Gašperov, Irenom Jukić Pranjić, Igorom Kordejem, Darkom Macanom, a posjetili su nas i Kris (Christophe Goret) jedan od dvojica autora stripa "Naša majka rat", Marko Šunjić - Fibra (izdavački fenomen iz svijeta stripa), Vladimir Šagadin... i drugi.

Register to read more...
 

Prezentacija projekta "Strip čitaonica Mrkli Mrak" u sklopu 20. Sa(n)jam knjige u Istri

stripoviOvom prilikom htjeli bi vas pozvati da nas posjetite na 20. Sa(n)jam knjige u Istri u prigodno organiziranoj Stripovskoj ulici. Sa(n)jam knjige nam je iznimno ljubazno izašao u susret i dozvolio da u sklopu sajma predstavimo svoj projekt strip čitaonice u nadi da ćemo na taj način poboljšati izglede za dobivanje prostora.

Osim što ćete u čitaonici u periodu od 4.12. do 14.12. 2014. svaki dan od 10.00 do 14.00 i od 16.00 do 22.00 moći čitati stripove i informirati se o raznim strip naslovima, pripremili smo vam popratni program koji se sastoji od projekcija dokumentarnih filmova o raznim tvorcima strip umjetnosti te razgovora s autorima gostima 20. Sa(n)jam knjige u Istri.

 

Register to read more...