O nama

Udruga za promociju vizualnih i audio komunikacija Mrkli Mrak bavi se programima za promociju likovne umjetnosti, dizajna, filma, fotografije, glazbe, stripa i slično.

Sama udruga osnovana je 16. listopada 2012. godine, no okuplja pojedince koji se ovim područjem rada bave već gotovo deset godina. Neki od projekata Udruge i samostalnih projekata članova poznati su i prepoznati u široj lokalnoj zajednici.

Željeli bismo trenutno nedovoljno afirmiranu audiovizualnu scenu grada Pule podignuti na višu razinu organizacijom različitih programa kojima bi educirali i povezali građane Pule zainteresirane za ovu vrstu aktivnosti. 

Putem ove web stranice kreativci članovi udruge mogu se promovirati i prezentirati putem svojih profila koji se nalaze pod određenim područjem djelovanja. Isto tako htjeli bismo prenositi novosti iz svijeta vizualnih i auditivnih kreacija i najavljivati nove programe i projekte za koje se nadamo da će Udruga biti u mogućnosti organizirati i ostvariti.

Programi bi bili namijenjeni svim zainteresiranim građanima, a područja i sadržaji koje bi obuhvaćali su sljedeći:

  • predavanja i edukacije iz područja umjetnosti, dizajna, filma, stripa, glazbe, fotografije i slično,  koje bi vodili eminentni predavači i stručnjaci za pojedina područja.
  • radionice u kojima bi se sudionike upoznavalo s tehnikama iz grafičkog dizajna, likovne umjetnosti, filma, fotografije, stripa, glazbene radionice i slično, također vođene od strane stručnjaka za pojedina područja
  • projekcije dokumentarnih filmova koji promoviraju vizualne i audio komunikacije, a edukativnog su sadržaja.
  • projekcije nezavisnih filmova i video uradaka
  • prikazivanja animiranih filmova za djecu i odrasle
  • druženja skupina ljudi koji dijele isti interes za neka od područja koja Udruga promovira
  • organiziranje izložbi i performansa kreativaca i umjetnika koji se bave vizualnim i audio komunikacijama (izložbe fotografije, ilustracija, instalacija i slično)

Također, jedan od glavnih ciljeva našeg rada je novim naraštajima pružiti mjesto u kojem mogu stasati kao nove nade pulske kulturne scene, a građane ostalih dobi upoznati s kreativnom energijom koja zrači u gradu Puli, a trenutno nije dovoljno  kvalitetno i adekvatno prezentirana.

ovcice

Pružite nam priliku da oslobodimo kreativnu energiju naše Pule jer ona to svakako zaslužuje.